9.7.10

Blendet av sol

Da vi hørte This Mortal Coils versjon av Roy Harpers "Another Day" i forbindelse med onsdagens blogpost, ble vi igjen minnet om Liz Frasers vanvittige stemmeprakt. Når stemmen kombineres med Robin Guthries strålende melodisans og stemningsladede lydtepper blir det ikke stort bedre, hva popmusikk angår. Dermed kan vi ikke dy oss for å ta med noe fra Cocteau Twins mest helhetlige album, Heaven or Las Vegas fra 1990. "Iceblink Luck" blir vår avskjed før ferien, men vi minner om vår liste med sommeralbum på Spotify. Vi har også opprettet en åpen spilleliste med sommerlåter hvor alle kan bidra med sine favoritter. Gjør gjerne det!



Cocteau Twins i samlinga

7.7.10

Ønskereprise

En god ting kan ikke gjentas for ofte, derfor taler vi igjen Roy Harpers sak! Men denne gangen godt hjulpet av bedre kjente navn. Hans uendelig triste, men like uendelig vakre "Another day" har nemlig blitt tolket av både Peter Gabriel og Kate Bush (i 1979), og This Mortal Coil med Elizabeth Fraser fra Cocteau Twins på vokal (i 1984). Vi slenger med originalen også, i en nydelig livetapning fra 1978. Og som om ikke det var nok kan du høre Susanna and the Magical Orchestras flotte versjon fra fjorårets 3Spotify.








Roy Harper i samlinga
Peter Gabriel i samlinga
Kate Bush i samlinga
This Mortal Coil i samlinga
Cocteau Twins i samlinga
Susanna and the Magical Orchestra i samlinga

6.7.10

Stille storm

Sade tar seg god tid mellom platene, årets utgivelse, Soldier of Love, er hennes første på 10 år. Videoen til tittellåta viser at dama fortsatt har det meste på plass: stemmen, grooven, stemninga, dramaet, OG utseendet (hun er 51(!)). Storslagen video også!






Sade i samlinga

5.7.10

To poeter

Vi lar musikken tale for seg når to av våre favoritter får slippe til, for hva kan man egentlig si til sånt? Fint lite - det er bare å lene seg tilbake og lytte.





Cass McCombs i samlinga
Mount Eerie i samlinga

1.7.10

Silende svett

Talking Heads konsertfilm Stop Making Sense er utvilsomt en av tidenes beste. Den er fra 1984, men bandet hadde kanskje sin aller beste periode rundt 1980, da de ga ut Remain in Light, og skulle man fått ønske seg en årgang av Talking Heads å se live, så rager denne høyt. Denne påstanden kan vi underbygge gjennom å poste et liveopptak gjort i Roma for 20 år siden, hvor de gjør kanskje RiLs tøffeste låt, "Crosseyed and Painless". Her blir bandet til et drivende funk-kollektiv som til og med gir George Clintons Parliament kamp om krona. Stjerna er gitarist Adrian Belew, som tilfører sitt særegne, lekne sound som solist. Belew er mest kjent for sitt samarbeid med David Bowie og Frank Zappa og som mangeårig medlem av King Crimson, og med han på plass sammen med resten av den utvidede besetningen de brukte på den tida, ble Talking Heads litt av et liveband!



Talking Heads i samlinga