Få ørene opp for en av vår tids fineste låtskrivere! Ingenting føles forsert eller tilgjort med Cass McCombs låter. Vi har å gjøre med en ordsmed av rang, som observerer presist og er ekspert i å formidle sine sentiment. Låtene hans er organiske og luftige og tar ofte uortodokse vendinger, med begrenset instrumentering og sterke melodilinjer, og sammen utgjør ord og musikk en innbydende helhet som du snart oppdager er alt annet enn bare harmonisk - det ligger mye mørke i komposisjonene hans, som du vil få mye ut av hvis du invisterer litt tid. Nok prat, la oss høre mannen synge: "County Line" er åpningssporet fra hans kommende plate, Wit´s End, som slippes 12. april.
Cass McCombs - County Line by DominoRecordCo
Cass McCombs i samlinga
▼
28.1.11
26.1.11
Kjerneverdier
Opplev lyden av presis, konsis, knallhard og kontrollert musikalitet på de finske grindcoreveteranene Rotten Sound sin nye video "Self", som er hentet fra den kommende plata Cursed, ute 16. mars på Relapse Records.
Rotten Sound i samlinga
Rotten Sound i samlinga
20.1.11
Puma på silkepoter
Her er Puma, som ga ut en av de mest givende platene i hele fjor, i det nesten lyriske hjørnet (uten strobelys!), på et liveopptak fra en festival i Wroclaw, Polen i fjor. Stian Westerhus, Øystein Moen & Gard Nilssen spiller på Credo i Trondheim 28. februar, som en del av et sterkt konsertprogram i vinter & vår.
Puma i samlinga
Puma i samlinga
19.1.11
Kong George
En av countrymusikkens største sangere, George Jones, hadde holdt det gående i nesten 30 år som plateartist da han ga ut The Grand Tour i august, 1974. Dette var midt i Jones gullperiode, da han nådde nye kunstneriske og kommersielle høyder, og ga ut helstøpte album på løpende bånd. På dette TV-opptaket introduseres han av sin daværende kone (de ble skilt året etter), Tammy Wynette, i det tåredryppende tittelsporet. Vi anbefaler samtidig Wynettes herlige biografi, Tragic Country Queen (ført i pennen av Jimmy McDonough, mannen som også sto bak Neil Youngs glimrende biografi Shakey), hvor samlivet til Country Music's First Couple, blir behørlig omtalt. Sjekk også ut spillelista Tear in My Beer - countrysentimentalitet, et countrymusikkhistorisk sveip, med vekt på anger og selvmedlidenhet.
George Jones i samlinga
George Jones i samlinga
18.1.11
Daniel fyller arken igjen
Daniel Christopher Smith AKA Danielson, mannen bak Ships, en av de beste platene i 2006, gir ut sin første nye plate siden da med Best of Gloucester County, den 22. februar. Video er klar også, til "Grow Up", en smittende sak med et veldig fengende refreng. Den påfølgende låta har for øvrig fått navnet "Lil Norge", uten at vi vet hva det innebærer - kanskje det har noe med at Emil Nicolaisen (Serena-Maneesh) er med på plata. Som på Ships er det også denne gang flere prominenser med ombord , bl.a. Sufjan Stevens og Jens Lekman. Blir bra dette!
Danielson i samlinga
Danielson i samlinga
13.1.11
Gimme indie rock!
Da Dinosaur Jr. ble for trangt for to gode låtskrivere, så Lou Barlow så seg nødt til å starte sitt eget band for å få utløp for kreativiteten (strengt tatt ble han vel sparket, og det på særdeles ufint vis av J. Mascis, men Barlow har i ettertid gitt uttrykk for sin takknemlighet for dette, fordi hatet til Mascis ga liv til et uttall sanger). Sebadoh ble dannet i 1986 av Barlow og Eric Gaffney. Jason Lowenstein ble med tre år senere, og med denne besetningen hadde Sebadoh tre gode låtskrivere. I starten var bandet utpreget lo-fi, med kassettutgivelser, firesporsopptak og vinylsingler (som klassikeren "Gimme indie rock"), men polerte sounden gradvis til de nådde sitt kommersielle høydepunkt med Bakesale i 1994 og Harmacy i 1996, da hadde Gaffney sluttet og Bob Fay tatt over trommene. Disse to albumene skal gjenutgis i 2011 og Sebadoh skal turnere og spille materialet, i første omgang i USA, men forhåpentligvis også i Europa etterhvert. Turneen går uten Bob Fay, men med Lowensteins kompis fra The Fiery Furnaces, Bob D'amico. Vi feirer begivenheten med en låt hva hver av platene, "Rebound" fra Bakesale, og "Ocean" fra Harmacy.
Sebadoh i samlinga
Sebadoh i samlinga
10.1.11
Fra kapteinens kahytt
Don van Vliet, alias Captain Beefheart, var en av de mest innflytelsesrike, misforståtte, omtalte, beundrede, kopierte, elskede, dyrkede og siterte musikerne noensinne, og likevel en kunstner innhyllet i mystikk og obskuritet. Vi vil hylle denne unike sjelen, som nylig gikk bort, med et sjeldent innsyn i hans kunstneriske visjon og tyranniske metoder i denne BBC-dokumentaren fra 1997, som fortelles av John Peel og kommenteres av et uttall Magic Band-medlemmer, Frank Zappa, Matt Groening m.fl. Fabelaktige saker.
Captain Beefheart i samlinga
Captain Beefheart i samlinga
7.1.11
Mer fra Magnus? - Mer enn gjerne!
Vi tar med oss en liten musikalsk vitamininnsprøyting inn i helga. Magnus Moriarty™ er nemlig straks klar med ny plate, og med "A Greater Waste of Time" legger han ingen demper på forventningene våre, som er høye etter forrige fremstøt på platefronten, fabelaktige Perhaps Interior Heart Politeness fra 2008. Sniklete, småpsykedelisk popmusikk med store melodier og snerten instrumentering ser fortsatt ut til å være oppskriften for Magnus. Vi følger gjerne den!
Magnus Moriarty™ - A Great Waster of Time by Metronomicon Audio
Magnus Moriarty™ i samlinga
Magnus Moriarty™ - A Great Waster of Time by Metronomicon Audio
Magnus Moriarty™ i samlinga
6.1.11
Hertugen av house
Henrik Weber er en glimrende eksponent for den subtile og elegante formen for housemusikk som kanskje ikke dominerer dansegulvene, men heller hører hjemme i et par gode hodetelefoner, gjerne i skjæret fra stearinlyset en mørk vinterkveld. Tyskerens tredje plate under navnet Pantha du Prince topper vår elektronikaliste for fjoråret, og vi gleder oss allerede til han besøker Brukbar i februar!
Pantha du Prince i samlinga
Pantha du Prince i samlinga