11.12.08

Skal vi dekadanse?


Gruff Rhys, frontmann i eventyrlystne Super Furry Animals, og hip-hop-produsenten Boom Bip slo seg sammen i 2006 og begynte å lage musikk sammen under navnet DeLorean. I år kom plata Stainless style under navnet Neon Neon, og det viser seg jaggu at resultatet er en av årets beste plater.

Bakgrunnen for samarbeidet var en fascinasjon for John DeLorean (mannen bak bl.a. sportsbilen DeLorean DMC-12, kjent fra Back to the Future-filmene); amerikansk bilmagnat og self made man, og Stainless style er et konseptalbum som kretser rundt DeLoreans liv og dermed temaer som ingeniørkunst, fart, biler, dekadanse, stil, jet-setlivet osv. Det hele oser av tidlig 80-tall, med utstrakt bruk av synther og kjølig elektronikk, men med Boom Bips rike hip-hop-produksjon og Rhys melodiske teft, psykedeliaøre og varme stemme som opptinende faktorer. En nydelig, helstøpt og stilren plate som garantert sitter godt i bilstereoen.

Vi vil også anbefale deg å sjekke ut plater med både Super Furry Animals og Boom Bip hvis du ikke har gjort det. Begge er selvsagt representert i samlinga vår!

Her er en av de mest poppa låtene på plata, "I Told Her On Alderaan".




Neon Neon i samlinga
Super Furry Animals i samlinga
Boom Bip i samlinga

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar