10.9.09

And in the end...

Vi kan vel ikke la de nye Beatles-utgavenehelt upåaktet hen, og benytter anledningen til å trekke fram en låt som ikke er av dem du hører oftest på radioen. "You never give me your money" er tredjelåta på side 2 av Abbey Road, og den første låta i deres "the long one" - medley som utgjør det siste drøye kvarteret av plata . Låta er en medley i seg sjøl, med 4-5 partier som er flettet sammen på mesterlig vis til en utsøkt helhet. De forskjellige partiene beskriver bandets frustrasjon med tilværelsen som bare kunne ende i en "skilsmisse"og ikke minst med deres egen advokat Allen Klein ("You never give me your money/You only give me your funny papers". "I never give you my number/I only give you my situation" osv.), som fikk mye av skylden for at det gikk som det gikk.

Om du nå skal til å gå igjennom de nymastrede platene anbefaler vi gjerne Bård Oses bok Beatles hele livet som akkompagnement. Ose tar for seg sang for sang kronologisk i samme rekkefølge som på platene, og tilfører verdens beste diskografi både kuriøs viten og reell innsikt. De nymastrede platene kom (hvis noen skulle være i tvil) i handelen i går, 9/9-09, kan selvsagt lånes hos oss!



The Beatles i samlinga

1 kommentar:

  1. Dette var ganske skummelt. Fikk et kjempekick av nettopp den låta i dag da jeg hørte på Abby Road, The Beatles og Rubber Soul på random på I-pod-en!!

    Stian W

    SvarSlett