18.2.10

Å grave fram underskogen

Det renner over av fantastiske samlinger med obskur afrikansk funk, psykedelia og annet 70-talls-snadder for tida. Entusiaster i en håndfull små selskaper dedikerer mye jobb og tid til å grave fram underskogen i en jungel av sjeldne utgivelser, og gi dem ut på den ene mer forseggjorte samleplaten etter den andre. På Musikkavdelinga er vi veldig glade for dette, og gjør vi vårt beste for å tilby et godt utvalg av disse platene. Mye retro-nytt fra Vest-Afrika vil finne veien inn i samlinga snart!

Ett av de nyeste tilskuddene er en plate titulert African scream contest: raw & psychedelic afro sounds from Benin & Togo 70s. I forbindelse med denne utgivelsen tilbrakte mannen bak nisjeselskapet Analog Africa, egyptisk-tyske Ben Redjeb, sju måneder i Benin for å lete etter plater, utforske lokal musikkhistorie og lete opp plateselskapsfolk, produsenter og musikere. Redjeb redegjør for jakten i heftet som ledsager plata - en nydelig 44-siders booklet med fargerike essays for hver enkelt låt inkludert. Forbilledlig arkivarbeid!

Her kan du se det kanskje mest kjente orkesterer som er med på plata, Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou Dahomey, og de gjør sin gnistrende "Gbeti Madjro".



Plata i samlinga

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar