5.11.14

Bored In The Usa

Josh Tillman (også kjent som J. Tillman) har en høy stjerne her på Musikkavdelinga. I disse dager går han under artistnavnet Father John Misty, en karakter som er en blanding av en forførerisk predikant, kultleder og eksentrisk rockestjerne. Tillman flyttet til musikkmetropolen Seattle tidlig på 2000-tallet og fikk fart på sin karriere etter å ha blitt oppdaget av Damien Jurado. Etter et par fine og lavmælte soloalbum ble Tillman med som trommeslager i bandet Fleet Foxes, som høstet glimrende kritikker og lovord allerede fra den første ep'en Sun Giant som kom ut i 2008. Fleet Foxes sine flerstemte vokalharmonier og vestkystrock-inspirerte låter ble en stor suksess, spesielt i Europa.

Gjennombruddet med det selvtitulerte debutlalbumet resulterte i intensiv turnering verden rundt, noe som førte til at andrealbumet Helplessness Blues ble utsatt til 2011. Helplessness Blues var mørkere enn sin forgjenger og det var tydelig at bandet merket presset rundt deres plutselige suksess, noe som kom frem i tekstene til frontfigur Robin Pecknold. Tillman sluttet i bandet tidlig i 2012 for å satse videre på sine egne prosjekter og i april samme år ble Fear Fun, det første albumet til Father John Misty utgitt på Sub Pop. Albumet er produsert av Laurel Canyon-kompisen Jonathan Wilson som de siste årene har produsert flotte album for bl.a Dawes og Roy Harper og ikke minst har gitt ut to fantastiske album selv, spesielt Fanfare fra 2013.

Fear Fun var et av høydepunktene i musikkåret 2012, hvor lettere surrealistiske og utleverende tekster blandet med Wilsons produksjon og fengende melodier førte til et flott album. På Late Show med David Letterman 3.november fikk vi se og høre første smakebit fra det nye albumet I Love You, Honeybear som kommer over nyttår. Tillman fremfører låten Bored In The Usa (en liten ironisk Springsteen-hommage der altså) med strykere og bokslatter og fremstår som en moderne Harry Nilsson. Det lover utrolig bra for det nye albumet.

PS: Det er også verdt å sjekke ut Tillmans innspilling av hele (!) Tonight's The Night albumet til Neil Young på Aquarium Drunkard.

- David Jønsson



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar