13.10.08

Kraftkarer


Rytmevidunderet Paal Nilssen-Love og en av den europeiske frijazzscenens gudfedre, Peter Brötzmann, gjør en duokonsert i Trondheim neste uke (og flere datoer i Norge med det samme) - en begivenhet spør du oss.

Tyske Brötzmann dundret inn i folks bevissthet da hans oktett ga ut mesterverket Machine gun i 1968 - David Dacks i Exclaim! Magazine beskrev plata som "[...] a heavy-impact sonic assault so aggressive it still knocks listeners back on their heels decades later." Nilssen-Love på sin side har vært en av de mest brukte trommeslagerne i den eksperimentelle jazzverdenen i mange år på tross av sin unge alder (33). Sammen burde dette borge for en energiutladning av de sjedne, antagelig nok til å holde Trøndelag forsynt med strøm under hele konserten. Stedet er Blæst, konsertstart er 21.30 tirsdag 21/10. Det er bare å stålsette seg!

Her ser du et klipp av Brötzmanns Chicago Tentet, hvor også Nilssen-Love er medlem, i aksjon under fjorårets Moldejazz - en konsert det for øvrig også er blitt plate av.

1 kommentar:

  1. Av en eller annen idiotisk grunn mangler Bergen på turnelista. Høh! Det er møteplikt der de spiller.

    SvarSlett