27.11.08

Noe for seg selv


The Flaming Lips rører på seg igjen, og som vanlig går de ikke akkurat stille i dørene. Nå har de endelig realisert filmprosjektet Christmas on Mars som er ute i en utgave med film og filmmusikk i en innpakning. Egentlig er ikke dette noe overraskende vending for bandet; musikken deres har de senere åra vært utprega filmatisk, og de siste platene deres har lekt med filmestetikk i omslag og innhold; konseptalbumer med stor fokus på dramaturgi. I tillegg har de gjennomført mange store eksperimenter med sceneshow og plateutgivelser.

Et par eksempler: skulle du få noe særlig ut av musikken på Zaireeka måtte du skaffe deg 4 forskjellige CDer som du spilte av samtidig, for ikke å glemme rekken med happenings som ble kalt "Flaming Lips Parking Lot Experiment", hvor 40 biler ble satt opp for å danne et slags bilstereoanlegg på en parkeringsplass, hvor musikken de spilte av utgjorde rare 20 minutters dronekomposisjoner. Et sted mellom disse prosjektene og de episke senere års plateutgivelser finner vi Christmas on Mars - filmen er kanskje en kuriositet, musikken er likevel fascinerende på egen hånd, som nok et prov på bandets hvileløse virksomhet. Vi sier all ære til The Flaming Lips som tør å slå litt på stortromma (men på en utprega skakk gjør-det-selv-måte), går sine egne veier og realiserer sine prosjekter, samme hvor urealiserbare de måtte være.

Se traileren til filmen her, og se videoen til fin-fine "Waiting for superman" fra mesterverket The Soft Bulletin fra 1999 under. Christmas on Mars låner du hos oss!



The Flaming Lips i samlinga

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar