9.6.10

Dagens trippel


Nå er det så lenge siden sist vi var inne fra Musikkprat at vi slår til med en drøy troika som skulle inneholde noe for envher smak.

Arne Nordheim gikk bort i forrige uke og landet mistet en av sine sterkeste musikalske krefter gjennom 50 år. En pionéer innen elektronisk musikk og en komponist som nådde langt ut over det vanlige nedslagsfeltet for samtidsmusikk. Vi hedrer Nordheim med et stykke fra hans Partita for Paul (1985) - et stykke for fiolin og elektronikk, som ble skrevet som en hyllest til den sveitsiske kunstneren Paul Klee. Her spilt av fiolinist Peter Herresthal.



Et særegent samarbeid fant sted under Trondheims egen jazzfestival, Jazzfest, i midten av mai. Bol, en trio bestående av vokalist Tone Åse, synthist Ståle Storløkken og perkusjonist Tor Haugerud, fikk med seg to av landsdelens grommeste gitarister, Hans Magnus Ryan AKA Snah, til daglig i Motorpsycho, og man of the moment, Stian Westerhus. Tone Åse har vært så grei å legge ut opptak fra konserten for oss som ikke var der, slik at vi bare kan konkludere med at vi gikk glipp av noe. "Asphalt" er rett og slett et nydelig stykke musikk, hvor Åse og Ryan duetterer som vokalister. Vi kommer neste gang Bol spiller!



Sist men ikke minst tar vi med en splitter ny video til et av de mest roste poporkestrene for tiden, Ariel Pink´s Haunted Graffiti. Raringen Ariel har holdt på et tiårs tid på egen hånd, men har nå stablet et flott band på beina som bedårer de fleste med sine overrumplende poprefrenger, og kledelig inspirasjon fra 60- og 70-talls-obskura. Herlige saker! Before Today er ute nå, og der finner du bl.a. "Bright lit blue skies", en cover av 60-tallsbandet Rockin´ Ramrods.


Arne Nordheim i samlinga

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar