14.2.12

Musikkprat

Det kommer antagelig ikke som noen bombe at vi liker musikkprat, og vi mener det er få som behersker kunsten like godt som vår mann Robert Wyatt. Han har ikke bare stått bak noe av den mest idiosynkratiske musikken de seneste 45 årene, men å høre han dosere om inspirasjonskildene sine, er en deilig, innfallsrik reise gjennom en enda lengre periode av musikkhistorien. En musikkrekke bestående av Brahms, New Orleans-jazz, Cecil Taylor & The Platters; like mangeslungen som mannens egen musikk. Nedenfor intervjuet kan du høre låtene Wyatt snakker om i sin helhet.

Denne praten fant sted under musikk-kritikkfestivalen Off the Page, i regi av Sound and Music og tidsskriftet The Wire, i Whitstable, Kent for ganske nøyaktig et år siden. Wyatt deltar på en lignende seanse på Café Oto i London 12. april i år. Da skal han snakke om sin egen musikk. Der skulle vi gjerne vært, men ettersom det er litt langt å dra, og arrangementet i tilegg nylig ble meldt utsolgt, får vi satse på at dette også blir filmet. Oddsen for at Brian Eno, som er kurator for Punkt i Kristiansand i år, drar med seg sin samarbeidspartner dit i September, er vel høye, men likevel et prospekt å trøste seg med for oss og alle andre Wyatt-venner.


In Conversation: Robert Wyatt from Sound and Music on Vimeo.





Robert Wyatt i samlinga

2 kommentarer:

  1. Heh heh! Punkt er i Kristiansand, og sjansene for at Wyatt kommer dit er vel veldig lave! Det var vel snakk om høye odds. Eller? Men det går an å håpe.

    SvarSlett
  2. Dobbelt au! Blingset, men har rettet. Takk for påpekning!

    SvarSlett