30.3.09

Undergrunnshelt får som fortjent



Trondheimsselskapet Crispin Glover Records pøser ikke akkurat på med utgivelser, men det som kommer er det virkelig schvung over. I fjor hadde de et flott år med utgivelser fra BC og Dog & Sky, og i år står den engelske punkpoeten Patrik Fitzgerald i fokus. I dag kommer All sewn up, en dobbel tributeplate til mannen som har vært aktiv musiker i liten skala i 33 år.

På plata har de fått med seg en imponerende samling artister, alt fra Fitzgeralds samtidige åndsfeller Atilla the Stockbroker, Lez Marwick og Kevin Hewick; til legendariske norske band som Motorpsycho (med Jello Biafra på vokal!), gjenforente Sister Rain, Liliedugg og Betong Hysteria; og nyere Trondheimsnavn som Bladed, All Trouble, The School, BC og Dog & Sky. Undergrunnshelten Fitzgerald har nylig vært i Trondheim i forbindelse med visninga av dokumentaren All the years of trying under filmfestivalen Kosmorama, og holdt i tillegg konserter med flere av artistene som medvirker på plata. Og ikke nok med det: i sommer slipper CGR Subliminal Alienation, en plate med hovedpersonen sjøl.

All sewn up finner du nå i samlinga vår - i fantastisk smakfull innpakning, det er noe CGR verdsetter høyt og det vises! (sjekk vinylutgivelsene deres, der designdetaljene virkelig kommer til sin rett) - sammen med andre utgivelser fra Crispin Glover Records. Her er et klipp fra dokumentarfilmen Rough cut and ready dubbed - som bl.a. inneholder musikk av Fitzgerald - om Londons undergrunnsscene i kjølvannet av punken. Se opp for den, og en samling fra Fitzgeralds rikholdige karriere, i samlinga vår snart.




Crispin Glover Records i samlinga
Patrik Fitzgerald i samlinga

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar