14.3.09

Vi dansar som robotar

Nystartede Hommage Records debuterer med en ambisiøs utgivelse: Maskindans: norsk synth 1980-1988: en dobbel samle-CD med 41 norske synthlåter fra 80-tallet.

Utgivelsen har mye tilfelles med de 2 fine norske punksamleplatene Anarki & kaos, og synthmusikken var på mange måter en naturlig videreutvikling av punken. Punkens gjør-det-sjøl-tanke sto da også sterkt, og det å gjøre noe nytt på sin egen, personlige måte, var viktig. De norske synthutgivelsene – stort sett privatpressede vinylsingler i små opplag – har hatt en høy stjerne i internasjonale samlermiljøer, hvor enkelte av utgivelsene omsettes for firesifrede kronebeløp. Etterspørselen på samlermarkedet betyr at den interesserte har måttet ty til dårlige MP3er av knitrete vinyl for i det hele tatt å få hørt låtene, men denne samlingen gjør altså det hele betydelig enklere.

Maskindans er remastret hos Strype Audio, og i en medfølgende 52 siders bok finnes bilder og biografier til alle artistene. På de to CDene finner vi både de få synthlåtene som ble hits i Norge; som Ole I’Doles ”Space, Action, Sex og Blod”, eller tittellåta ”Maskindans” med Det Gylne Triangel, sammen med undergrunnsklassikere fra Famlende Forsøk, Krim U og 3rd Man, de første innspillingene til folk som Geir Jenssen (Biosphere), Ym:stammen og Fra Lippo Lippi, en sjelden remix med Holy Toy, en uutgitt demo med Bel Canto – låter som med ett unntak presenteres på CD for første gang. Det første opplaget er visstnok allerede revet bort, så da kan det være fint å vite at du kan låne den hos oss!

Her er Boxbury Beats bidrag på plata, "Thunder and lightning", i et opptak fra releasepartyet til Maskindans. Hør ellers et utvalg fra plata på Hommage Records MySpaceside



Plata i samlinga

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar