18.5.09

Finlands finest

22-Pistepirkko (les: toogtjue marihøner) steg opp av asken etter punkrockbandet Matti Mätä & SS i nordfinske Utajärvi, i 1980. P-K, Espe og Asko hadde forretningsidéen klar helt fra begynnelsen av: gjøre ting på sitt vis; leve av musikken; ha en internasjonal karriere; prøve å være åpne for nye ting og holde musikken streit men eventyrlysten; komponere sanger; skrive historier som er sterke, morsomme, triste, glade, snåle... og spille dem for folk. Dette har de lyktes veldig godt med på 13 album siden 1984, og på Big Lupu finnes flere av trioens største triumfer, bl.a. "Birdy", som ble en undergrunnshit i 1993.



22-Pistepirkko i samlinga

2 kommentarer:

  1. Så de første gang i et NRK-program på 90-tallet, filmet på en bensinstasjon utenfor Trondheim (?!), det var S T O R T. De var på Månefestivalen (Fredrikstad) i fjor sommer. Litt eldre, men musikken var like strålende :)

    SvarSlett
  2. Stemmer det! lurer på om det ikke kunne ha vært på U, NRKs ungdomssatsing på 90-tallet, husker at de hadde livesendinger fra rundt omkring i landet. Har et vagt minne om en tidlig utgave av Motorpsycho som også spilte utenfor en besinstasjon i Tr.heim - kanskje samme sending?

    SvarSlett