17.4.07

Hele jazzspekteret










Det er vår og plateutgivelsene strømmer på. Mye godt kommer fra Trøndelag, det er tre av våre siste anskaffelser bevis på. Alle artistene holder seg innenfor jazzbegrepet, men i hver sin ende av skalaen:

Kirsti Huke fra Ler (sist hørt som en av O'ene i Moving Oos) debuterer nå med soloplate etter flere år som ung og lovende. "Deloo" inneholder standardlåter i neddempet innpakning, men også popstandarder av Pink Floyd og Bob Dylan. Uttrykket er nært, vart og utpreget lyrisk - og assosiasjonene går ofte til en sanger som Ricky Lee Jones, selv om en må si at Huke står for et adskillig mindre outrert uttrykk.

The Core med bandleder og hovedkomponist Espen Aalberg fra Namsos, har samarbeidet med indiske musikere på sin nye plate "The indian core". Her får vi arven etter Coltrane, Albert Ayler og Pharoah Sanders blandet med den indiske klassiske musikken, som i likhet med jazz jo også legger stor vekt på improvisasjon. Eksplosivt og meditativt på samme tid! The Core har også to glimrende utgivelser bak seg, "Vision" fra 2004 og "Blue sky" fra 2006 (for øvrig også tittelen på en av Muffe og Gækkis største hits under navnet Creation på 80-tallet - tilfeldig? neppe!). På MySpace-sida deres kan bl.a. liveopptak fra Bergen tidligere i år beskues.

Sist ut i trekløveret er trioen Puma med 2 av medlemmene, Øystein Moen og Stian Westerhus, fra Steinkjerområdet. Musikken på "Isolationism" er fri-improvisert og viser slektskap til noise og artister som gjerne blir plassert i den ulne samtidsmusikksekken. Musikken blir til med hjelp av elektriske instrumenter som gitarer, synthesizere, kontaktmikrofoner og annet maskineri. Puma skal spille mye konserter framover, bl.a. sammen med noisehelten Lasse Marhaug.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar