7.11.08

Feminin flow


Jean Grae fra Brooklyn, New York, men med røtter i Sør-Afrika (hun er datter av den Sør-Afrikanske jazzpianisten Abdullah Ibrahim), slapp i år sitt 4. album Jeanius i tospann med produsenten 9th Wonder. Sistnevnte er virkelig ett av hiphopens unge vidundre, med jobber for Jay-Z, Murs, Destiny's Child, Mary J. Blige, Erykah Badu, De La Soul og Mos Def bak seg i en alder av 33 år.

Jean Grae er en sosialt bevisst tekstforfatter med viktige tema på blokka (at plata er utgitt på barndomsvennen Talib Kwelis selskap Blacksmith burde si sitt), men sørger for at alvoret ikke tar overhånd ved å balansere det med mer humoristiske, battleaktige rhymes. Hennes uvilje mot å la seg markedsføre som en typisk hip-hop babe har også skaffet henne problemer i platebransjen, og har bidratt til at Jeanius ikke har kommet ut før nå, selv om den i realiteten har vært ferdig siden 2004. Verden er definitivt ikke rettferdig!

På den første singelen fra plata, "Love thirst", er det som tittelen antyder en adskillig mykere utgave av dama vi møter. Tekstmessig er vel denne nærmere soverommet enn barrikadene, og i videoen bekler hun baksetet på en vintage New Yorktaxi med en viss forstyrret ung mann bak rattet...



Jean Grae i samlinga

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar