28.8.09

De grunnleggende bestanddeler

Kråkesølv fra Bodø har fått mye oppmerksomhet siden "Hell litervis med sand på timeglasset" ble kåret til Ukas Urørt av NRK P3 i januar i år. De har bl.a. spilt under by:Larm og Øyafestivalen, og debutplata kommer senere i høst. Album nummer to skal de spille inn i Øystein Grenis studio Grand Sport, etter at han plukket de ut som vinnere i en konkurranse hvor 13 band skulle få gjøre supportjobber for dem på sin norgesturné. Kråkesølv vant i konkurranse med 250 band(!).

Selv betegner de musikken sin på følgende måte på sin MySpace-side:
"Slentrende pop, med en liten smak av post-rock og en kledelig dose skranglete rock [...] selv liker bandet å sammenligne seg med byfrendene Laura, samt internasjonale kapasiteter som Blonde Redhead, Death Cab for Cutie og det mer poppa materialet til Sonic Youth. Legg til underfundige tekster skrevet på dialekt, pluss en snill porsjon nordnorsk emosjonalitet, og bildet av Kråkesølv er nesten komplett."
Her er en låt som foreløpig ikke er titulert, men som illustrerer Kråkesølvs egen karakteristikk på glimrende vis! Se også opp for konsert på Studentersamfundet 12. september.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar