15.6.12

Trippelinjeksjon

Det smaker alltid godt med en troika på fredags ettermiddag, når lunsjen er fordøyd og blodsukkeret faller. Her er vår medisin.

David Byrne har en unik evne til å røre oss med stemmen sin. Det er noe med intensiteten og desperasjonen i den som fremkaller en spesiell form for melankoli. Når han nå presenterer første smakebit fra sitt samarbeid med Annie Clark AKA St. Vincent, er det en glede å kunne konstatere at han har funnet sin optimale duettpartner. Når Clarkes luftige vokal dukker opp 44 sekunder inn i "Who" blir vi helt myke innvendig. Byrne og Clark har jobbet med Love This Giant i to og et halvt år, og nå er det klart at plata skal slippes midt i september. Du kan laste ned "Who" vederlagsfritt her. Dette har vi trua på!  



En annen gjeng vi har venta en stund på neste fremstøt fra er Dirty Projectors. David Longstreth & Co. (som for øvrig også har samarbeidet med Byrne, og som helt tydelig har et og annet å takke han for) er ute med andre låt fra kommende Swing Lo Magellan. "Dance For You" er bandet på sitt minst manierte, mest avslappede.



Ukas retronyhet har vært at Can gir ut en boks med tidligere uutgitt materiale titulert The Lost Tapes den 18. juni. Her er det ikke bare snakk om sammenraskede demoversjoner, liveopptak, eller alternative takes av kjente låter, men hittill ukjente låter fra bandets beste og mest aktive periode, 1968-1977. Her er "A Swan is Born", et deilig, svalt kutt fra boksen, med Damo Suzuki på vokal.



David Byrne i samlinga
St. Vincent i samlinga
Dirty Projectors i samlinga
Can i samlinga

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar