3.9.08

Supergruppa si


Jeff Tweedy og Wilco innleda et fruktbart samarbeid med den musikalske renessansemannen Jim O'Rourke under produksjonen av deres foreløpige høydepunkt Yankee hotel foxtrot for noen år tilbake. Da ble O'Rourke henta inn for å remikse plata som bandet ikke var førnøyde med (fremfor alt Tweedy sjøl - medprodusent og bandets andre låtskriver, Jay Bennett, ble jo sparka underveis i prosessen - hele denne perioden i bandets eksistens er for øvrig dokumentert i den fascinerende og smertefulle dokumentaren I am trying to break your heart som du kan låne hos oss).

Gutta fant tonen såpass at de også starta bandet Loose Fur sammen med den begava Wilcotrommisen Glenn Kotche. Resultatet av samarbeidet har så langt resultert i to veldig fine plater, hvor O'Rourke og Tweedy skriver hver sine låter, bytter på å synge dem, og rullerer på instrumenter etter forgodtbefinnende. "Hey chicken" er åpningssporet på den seneste plata Born again in the USA (morsom tittel ikke sant?) fra 2006 som du finner i samlinga vår.

Samtidig minner vi gjerne om Jim O'Rourkes fantastiske popplater, EPen Halfway to a threeway og langspillerne Eureka og Insignificance som du også kan låne hos oss. Vi som venter i spenning på neste musikalske krumspring fra mannen, håper ikke ryktet som sier at O'Rourke har trukket seg tilbake som komponist og musiker stemmer! På den annen side er det jo rimelig å unne en såpass hyperaktiv type litt laubærhviling, vi har jo litt å nyte av mens vi venter i spenning.



Loose Fur i samlinga
Jim O'Rourke i samlinga
Jeff Tweedy i samlinga
Wilco i samlinga

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar