26.10.07

Til værs igjen



I en tid når band som Muse blir omtalt som verdens beste rockeband, synes vi det er på sin plass å minne om at et virkelig stort rockeband er i ferd med å røre på seg igjen. Selveste Led Zeppelin gjenforenes for en eneste konsert i London 26. november i år! Robert Plant og Jimmy Page har både gitt ut plater og turnert siden Zeppelin brått tok slutt med John Bonhams død i 1980, mens bassist/keyboardist John Paul Jones inntil nå har stått standhaftig mot presset om gjenforening.

Som oppvarming til denne gedigne happeningen slipper de en ny samleplate, The Mothership, den 13. november. Samme dato blir hele backkatalogen deres for første gang gjort tilgjengelig for digital nedlasting hos samtlige lovlige nedlastingstjenester på Internett. Uka etter kommer en remastret utgave av soundtracket til konsertfilmmastodonten The song remains the same, med flere tidligere uutgitte spor. Her er en av godbitene fra filmen, og ett av sporene som ikke har vært med på tidligere utgivelser av soundtracket (dessuten en av Zeppelins aller kuleste låter), "The Ocean".

Bonus: Robert Plant er også aktuell med et overraskende platesamarbeid med bluegrassdronninga Alison Krauss. Plata heter Raising sand, her kan du høre de to fortelle om samarbeidet og her kan du høre plata!

Plater med Led Zeppelin i biblioteket
DVD-er med Led Zeppelin i biblioteket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar