31.10.07

Wyatts weird wonderful world

Den gamle Soft Machine-trommisen Robert Wyatt har nettopp sluppet sitt nye album Comicopera, og som alltid når det gjelder Wyatts soloplater har den fått veldig positiv omtale. Det er gått 4 år siden forrige plate, Cuckooland, og Wyatt har som vanlig med seg en eksklusiv forsamling av samarbeidspartnere; Brian Eno, Roxy Music-gitarist Phil Manzanera og The Jam/Style Council-sjefen Paul Weller for å nevne noen. I tillegg åpner han ballet med en versjon av Anja Garbarek-låta "Stay tuned" fra hennes plate Smiling and waving fra 2001, hvor Wyatt for øvrig var med som duettpartner på ett kutt. Her er ett av Comicoperas vakreste øyeblikk, den vemodige "Just as you are", hvor Wyatt deler vokaljobben med brasilianske Mônica Vasconcelos.

Bonus: Det utmerkede kulturmagasinet Kobra på Svensk TV hadde nylig en slags hjemme-hos-reportasje hos Wyatt, hvor han bl.a. forteller hvordan han havnet i rullestol og hvordan det har formet han som musiker. Se innslaget her!

Se et 90 minutters intervju med Wyatt gjort av Sean O'Hagan fra The High Llamas i anledning slippet av Comicopera her.

Sjekk også ut den norske Wyattrelaterte bloggen Wyatting.



Plater med Robert Wyatt i biblioteket
Plater med Soft Machine i biblioteket
Div. konsertopptak, intervjuer osv. med Wyatt

2 kommentarer:

  1. Definitivt ikke træge trøndera her! Fin blog. Kult at Wyatt har blitt "popstjerne". Ikke glem Kevin Ayers sin siste ("Unfairground") heller!

    SvarSlett
  2. Enig! Ayers er minst like verdt å sjekke ut. Vi har en samleplate med 70-tallsstoffet hans i samlinga vår. I tillegg gjør han et par gullkorn (med Mike Oldfield som bassist) på en av DVDene fra The Old Grey Whistle Test (BBCs legendariske livemusikkprogram fra 70- og 80-tallet) som også kan lånes hos oss.

    SvarSlett