15.4.09

Ta deg i akt! for den maskerte hevneren

Daniel Dumile aka Doom ble et stort navn ikke bare innen hip-hop, men i langt videre kretser da han, sammen med Madlib, ga ut et av 2004s mest bejublede album, Madvillainy. Siden da har han bl.a. samarbeida med DJ Danger Mouse. Sammen ga de ut The mouse and the mask under navnet Dangerdoom, en av årets plater i 2005. I tillegg har det kommet plater under andre alias som Viktor Vaughn, MF Doom og Metal Finger. Nå er han her med nytt alias og ny plate.

Born like this
gis ut under navnet Doom, og plata er kraftig preget av Dumiles karakteristiske stil: rhymes fulle av trestavelsesord og bissare metaforer, samples fra gamle tegnefilmer (spesielt Fantastic Four, som har opphavet til Dumiles Doom-alias Dr. Doom som erkefiende), og populærkulturelle referanser fra gamle science-fiction- og B-filmer. På Born like this produserer han mye sjøl, men har med seg både Madlib, Jake One og avdøde J Dilla som avløsere. Dessuten er han svært kresen på gjeste-MCene: Posdnuos fra De La Soul, Ghostface og Raekwon fra Wu-Tang Clan og legenden Prince Paul er funnet verdige, og resultatet er omtrent så vellykket som det ser ut på papiret. Nedenfor kan du høre et av platas mørkeste øyeblikk, "Cellz", hvor Doom deler vokalen med en sample av Charles Bukowski som leser sitt apokalyptiske dikt Dinosauria, We.

Heia Doom som befrir oss fra gagsta-rap på tomgang og viser at hip-hop kan være både hardtslående, morsomt og overraskende også i 2009!



Daniel Dumile i samlinga

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar