26.5.11

Bobscura, vol. III

George Harrison satte igang arbeidet med en veldedighetskonsert for flyktninger i Bangladesh på oppfordring fra sin mentor Ravi Shankar i 1971. Bare Ringo stilte fra The Beatles. Lennon takket først ja, men trakk seg, sannsynligvis fordi Harrison stilte som betingelse at Yoko Ono ikke skulle være med, og McCartney uteble pga de pågående rettslige tvistene i kjølvannet av moderbandets oppløsning. Mange superstjerner stilte imidlertid opp, og konserten, som skulle finne sted over to seanser 1. august 1971, ble imøtesett med enorme forventninger.

Vår mann Bob Dylan hadde sin første sceneopptreden under konserten siden Isle of Wight-festivalen i august 1969 denne dagen. Dylan deltok ikke på øvingene og stilte først på lydprøven. Harrison visste ikke om Dylan kom til å synge, før han plutselig stod på scenen, og endte opp med å dominere plateutgivelsen, en trippel-LP, med sine seks låter. Bortsett fra et par ubetydelige opptredener ga ikke Bob Dylan noen konsert igjen før i 1974.

Her ser vi Harrison og Dylan i et uformelt øyeblikk, hvor de øver inn "If Not For You" på lydsjekken før konserten, en låt som ikke kom med på konsertplata, men som til gjengjeld finnes på to flotte plater fra 1970: Dylans New Morning og Harrisons All Things Must Pass.



New Morning i samlinga
All Things Must Pass i samlinga
Concert for Bangladesh i samlinga

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar