21.10.14

Headed For The Ditch


Som mange andre som har kombinert samlemani med musikkinteresse, synes jeg det er stas å se hva som kommer av utgivelser på Record Store Day og Black Friday. På årets Black Friday-liste var det de vanlige RSD-navnene (Grateful Dead, Bowie..) som dukket opp, men som jeg helt sikkert kommer til å kjøpe allikevel. Nesten helt nederst på listen finner man Neil Young og hans evige Archives-prosjekt. Ikke nok med at det blir en offisiell utgivelse av mesterverket On The Beach på vinyl for første gang på 40 år, men nå kommer endelig Time Fades Away fra 1973 i remastret versjon. Time Fades Away består av tidligere uutgitte låter og ble spilt inn med The Stray Gators på turneen som etterfulgte Harvest som ble en suksess verden over, mye takket være Heart Of Gold. Dødsfallet til Danny Whitten fra Crazy Horse og umenneskelige mengder tequila gjorde turneen til en liten katastrofe. Publikum var heller ikke helt fornøyd med de nye låtene som ble spilt på konsertene, de ville stort sett høre låtene fra Harvest. Neil Young har selv så dårlige minner fra denne turneen at albumet har aldri vært offisielt utgitt på cd. Blant fansen har trekløveret Time Fades Away, nevnte On The Beach og Tonight's The Night gått under navnet The Ditch Trilogy. Uten tvil Neils mørkeste periode.

På grunn av sin utilgjengelighet på markedet og Youngs egne uttalelser om albumet, har albumet blitt myteomspunnet og en stor fanfavoritt. Det er noen helt fantastiske låter på albumet som for eksempel Journey Through The Past, Love In Mind og Don't Be Denied. Det er nok flere enn meg som gleder seg til hvordan Time Fades Away høres ut etter sin første remastring, men det forutsetter at man er en av de 3500 heldige som får tak i den kommende vinylboksen. I mellomtiden kan man komme innom Musikkavdelinga og låne vårt eksemplar på vinyl. Du kommer ikke til å bli skuffet.


"Time Fades Away is the worst record I ever made - but as a documentary of what was happening to me, it was a great record. I was onstage and I was playing all these songs that nobody had heard before, recording them, and I didn't have the right band. It was just an uncomfortable tour. I felt like a product, and I had this band of all-star musicians that couldn't even look at each other". - Neil Young

- David Jønsson


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar