24.10.14

Jaime and Mike

I dag tidlig kom det en mail fra Jaime Meline og Mike Render om at Run The Jewels 2 var nå tilgjengelig, litt tidligere enn oppgitt slippdato. For noen fantastiske nyheter på en fredag morgen. Jaime og Mike er bedre kjent som El-P og Killer Mike som har slått seg sammen som Run The Jewels og slapp et av de beste hip-hop albumene i 2013. Radarparet fant tonen mens de samarbeidet på Killer Mikes album R.A.P. Music fra 2012, hvor El-P produserte hele albumet. Killer Mike dukket opp med gjestevers på El-Ps Cancer 4 Cure fra samme år.

El-P har vært en banebrytende produsent siden midten av 90-tallet da han var med i gruppen Company Flow og etter hvert startet plateselskapet Def Jux. Det var med albumet The Cold Vein av Cannibal Ox (2001) utgitt på Def Jux at jeg ble oppmerksom på evnene til El Producto. På The Cold Vein var produksjonen bekmørk, futuristisk og klaustrofobisk på en gang, elementer som har vært en sentral del av lydbildet i produksjonen til El-P. Atlanta-rapperen Killer Mike hadde en del gjesteopptredener med blant annet Outkast, før han debuterte med Monster i 2003 og fikk sitt definitive gjennombrudd med nevnte R.A.P. Music i 2012.

Musikkavdelinga anbefaler varmt Run The Jewels-albumene, men også albumene som har blitt nevnt ovenfor. Vi har det første Run The Jewels-albumet inne på Musikkavdelinga, samt Company Flow og flere av El-P og Killer Mike sine soloalbum. Ikke minst har vi mesterverket The Cold Vein av Cannibal Ox inne. Det er bare å ta turen innom for å plukke opp litt dyster hip-hop til helga.  

- David Jønsson




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar