9.1.09

Amerikansk gotikk


Den mytiske amerikanske arbeiderklassens fremste talsmann, Bruce Springsteen, fant virkelig formen på det mørke Darkness on the edge of town fra 1978, et album som tok mye lengre tid enn planlagt å få utgitt pga rettsstridigheter med Springsteens tidligere manager, og som ikke genererte en eneste hitsingel i motsetning til forgjengeren, gjennombruddsplata Born to run som kom 3 år tidligere.

Plata fungerer absolutt best i sin helhet, og bygger opp en nostalgisk og dyster stemning, med anger, mislykkethet og brustne håp som gjennomgripende temaer, men det finnes også enkeltlåter som står godt på egen hånd, tatt ut av sin opprinnelige kontekst. Dette gjelder jo ikke minst i livesammenheng, og nå kommer vi til saken: vi har kommet over en juvel av en konsertsamling på nettet under navnet Wolfgang's Vault, en samleside hvor for mange store konsertarkiver er gjort tilgjengelig eksklusivt. Her finner finner du over 2000 konserter fra 60-tallet og oppover fra et vell av artister som du fritt kan høre på - et tilbud vi anbefaler alle og sjekke ut! Alt du behøver og gjøre er å registrere deg som bruker og vips så har du rockehistorien for dine ører.

Her er Springsteen og hans trofaste E Street Band i et opptak fra San Fransiscos legendariske konsertscene Winterland på tampen av Darkness on the edge of towns utgivelsesår, og vi hører tittelsporet.

Springsteen holder selvfølgelig koken og kommer med ny plate, Working on a dream, den 27. januar.



Bruce Springsteen i samlinga

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar