21.1.09

Plaget sjel med høy stjerne


Chris Bell ledet det fine poporkesteret Big Star, som etterhvert ble svært innflytelsesrike til tross for sin beskjedne diskografi på starten av 70-tallet. Bell var den toneangivende i bandet sammen med High School-kameraten Alex Chilton, som fortsatte å lede Big Star i årene etter at Chris Bell trakk seg ut. Det skjedde allerede etter den første plata #1 Record i 1972, skjønt Bell også bidro på låtskriversiden på andreplata, Radio City. Bell var interessert i å tilbringe mer tid i studio, mens Chilton ville ut å spille. Dermed var Bell ute av bandet og kunne bruke sin tid i studio på egen hånd - han spilte bl.a. inn en singel, "I am the cosmos"/"You and your sister" som ikke kom ut før i 1978, kort tid før han døde i en bilulykke.

Bell var en plaget sjel, og sangene hans bærer preg av dette. De har faktisk mye til felles med Big Stars musikk etter at Bell forlot gruppa, særlig på den nydelige, men vaklevorne og skjøre Third/Sister lovers, som ble innspilt av kameraten Chilton med studiomusikere i 1974-75. Bortsett fra singelen fra 1978 ble ikke musikken Bell spilte inn på egen hånd tilgjengelig før i 1992, da I am the cosmos endelig forelå på CD. Intet mindre enn en begivenhet!

For å få et godt bilde av plata legger vi ved 3 kutt: begge låtene fra singelen pluss den vakre og truende "Better save yourself". Plata kan du nå låne hos oss, det samme gjelder for alle Big Stars klassikere.



Chris Bell i samlinga
Big Star i samlinga

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar