Jason Pierces Spiritualized er kanskje ikke like mye i vinden nå som de var på 90-tallet, men er fortsatt i form! Fjorårets Songs in A & E - deres første plate på 5 år - viste bandet fra sin beste side, og live er de fremdeles en sjelden opplevelse. Bare se her i en (fullstendig) konsert fra Sydney, Australia, 16. februar i år.
Plater med både Spiritualized og Pierces tidligere band - det innflytelsesrike Spacemen 3 - låner du hos oss!
Spiritualized i samlinga
Spacemen 3 i samlinga
31.3.09
Kuriositet fra kraftsaksofonist
Den amerikanske tenorsaksofonisten Johnny Griffin (1928-2008) var en allsidig musiker. Han vil kanskje først og fremst bli husket som en ildsprutende soloist, men taklet også balladerepertoiret på fortreffelig vis, på sitt beste fullt på høyde med Ben Webster. På Change of pace, innspilt i 1961, viser han også sitt talent som komponist og arrangør. Her leder han et uvanlig sammensatt band, bestående av tenorsax, waldhorn, 2 kontrabasser og trommer. Uvanlig er da også en fin karakteristikk på resultatet, men også usedvanlig bra! Coole komposisjoner, i første rekke fra Griffin og bassist Bill Lee, pensles ut i smakfulle, luftige arrangementer, og bandet koser seg utvilsomt stort. Kanskje en kuriositet i Griffins diskografi, men også en av de morsomste jazzplatene fra første del av 60-tallet.
Her er åpningssporet, "Soft and furry", og det er akkurat sånn det høres ut.
Johnny Griffin i samlinga
Her er åpningssporet, "Soft and furry", og det er akkurat sånn det høres ut.
Johnny Griffin i samlinga
Etiketter:
Change of pace,
Johnny Griffin,
Soft and furry
30.3.09
Undergrunnshelt får som fortjent
Trondheimsselskapet Crispin Glover Records pøser ikke akkurat på med utgivelser, men det som kommer er det virkelig schvung over. I fjor hadde de et flott år med utgivelser fra BC og Dog & Sky, og i år står den engelske punkpoeten Patrik Fitzgerald i fokus. I dag kommer All sewn up, en dobbel tributeplate til mannen som har vært aktiv musiker i liten skala i 33 år.
På plata har de fått med seg en imponerende samling artister, alt fra Fitzgeralds samtidige åndsfeller Atilla the Stockbroker, Lez Marwick og Kevin Hewick; til legendariske norske band som Motorpsycho (med Jello Biafra på vokal!), gjenforente Sister Rain, Liliedugg og Betong Hysteria; og nyere Trondheimsnavn som Bladed, All Trouble, The School, BC og Dog & Sky. Undergrunnshelten Fitzgerald har nylig vært i Trondheim i forbindelse med visninga av dokumentaren All the years of trying under filmfestivalen Kosmorama, og holdt i tillegg konserter med flere av artistene som medvirker på plata. Og ikke nok med det: i sommer slipper CGR Subliminal Alienation, en plate med hovedpersonen sjøl.
All sewn up finner du nå i samlinga vår - i fantastisk smakfull innpakning, det er noe CGR verdsetter høyt og det vises! (sjekk vinylutgivelsene deres, der designdetaljene virkelig kommer til sin rett) - sammen med andre utgivelser fra Crispin Glover Records. Her er et klipp fra dokumentarfilmen Rough cut and ready dubbed - som bl.a. inneholder musikk av Fitzgerald - om Londons undergrunnsscene i kjølvannet av punken. Se opp for den, og en samling fra Fitzgeralds rikholdige karriere, i samlinga vår snart.
Crispin Glover Records i samlinga
Patrik Fitzgerald i samlinga
Etiketter:
All sewn up,
Crispin Glover Records,
Patrik Fitzgerald
28.3.09
20 i stil
New Violators med Per Borten i spissen er - etter en laang forventningsperiode - klare med sin selvtitulerte debutplate. I løpet av de siste 3 åra har de gått fra kvintett til trio (med innhyrt bassist live), for å strømlinjeforme som de selv sier. Plata er i butikkene på mandag, men vil du prøvehøre kan du gjøre det nå: alle låtene er tilgjengelig på bandets MySpaceside i en begrenset periode. Dessuten har de ferdigstilt videoen til "The Move", og den ser du her! Plata vil føye seg inn i samlinga vår i løpet av neste uke.
New Violators i samlinga
New Violators i samlinga
27.3.09
Eggende rytmer
Gang Gang Dance ga ut den flotte plata Saint Dymphna i fjor, hvor de blandet houserytmer med dub og elementer fra 80-tallets nyveiv, psykedelia, hip-hop og etnisk musikk fra Asia og Afrika. Låter dette forvirrende? Det er ikke sikkert du blir særlig mye klokere av dette liveopptaket av "Princes" fra et amerikansk TV-show, hvor de har med seg den engelske grime-rapperen Tinchy Stryder - men tøft låter det nå uansett da! synes vi.
Gang Gang Dance mistet nylig utstyret sitt under en brann i Amsterdam, men spiller likevel på Bergenfest 30. april.
Gang Gang Dance i samlinga
Gang Gang Dance mistet nylig utstyret sitt under en brann i Amsterdam, men spiller likevel på Bergenfest 30. april.
Gang Gang Dance i samlinga
Etiketter:
Gang Gang Dance,
Princes,
Saint Dymphna,
Tiny Stryder
26.3.09
Perfekt powerpop
Medlemmene i The dB's kom fra Winston-Salem, North Carolina, men fant sammen som band først i New York i 1978, og rakk bl.a. å gi ut to av powerpopens viktigste album før de la inn årene ti år senere. Disse to platene, Stands for deciBels (1981) og Repercussion (1982), ble rost av kritikerne men ignorert av publikum da de kom. Senere har bandet blitt stående som linken mellom to av skranglepopens største band, 70-tallets Big Star og 80-tallets R.E.M. (som jo også begge stammet fra sørstatene). Platene -særlig debuten - inneholder noe av den mest fengende gitarbaserte popmusikken som er blitt festet til riller. Det betyr slett ikke at musikken er enkel og lettfattelig: her finnes det mye snacks for den som verdsetter fiffige arrangementer, snedige hooks og overraskende vendinger. Begge platene er blitt samlet på en CD som du nå finner i samlinga vår!
Her er to av høydepunktene fra Stands for deciBels: "Black and white" og "I´m in love".
The dB´s i samlinga
Her er to av høydepunktene fra Stands for deciBels: "Black and white" og "I´m in love".
The dB´s i samlinga
Etiketter:
Black and white,
I´m in love,
Repercussion,
Stands for deciBels,
The dB's
25.3.09
På skovtur
Will er ikke den eneste i Oldhamfamilien med musikalske evner og plateutgivelser på samvittigheten. Brødrene hans, Paul og Ned, har assistert han ved flere anledninger, både på plate og live. Ned har sågar et eget band som etterhvert begynner å få en velfylt backkatalog. Musikken til The Anomoanon er ikke uventet en nær slekning av Will Oldhams skakkjørte (selv om han låter mindre skakkjørt for hver plate som kommer) countryhybrid. Stemmelikheten brødrene imellom er slående, men i The Anomoanons musikalske hjem er det mindre angstfylt og bedre stemning - eller som plateselskapet deres sier det:
The Anamoanon i samlinga
The Anomoanon is a sentimental walk through the woods that lets you in on the family secrets, but also lets you in on the family fun.Musikken låter inspirert av både amerikanske sørstatsrock (The Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd), 70-tallets countryrock (Neil Young, Grateful Dead), og 80-tallets kupønk med band som Meat Puppets i spissen. The Anomoanon har begått omtrent 10 plater siden debuten i 1998, og deres hjørnestein er den løsslupne og nydelige Asleep many years in the wood fra 2002. Ifra den henter vi den skjøre og fantastisk vakre "Bluebird of happiness".
The Anamoanon i samlinga
Fabelaktig fra sagaøya
Thor's Hammer hadde et kort og eksplosivt utbrudd i 1966, lik en sovende islandsk vulkan, og sto bak noe av tidens tøffeste fuzzdrevne garasjerock inspirert av engelske storheter som The Who og The Beatles. Det vil si: deres internasjonale karriere var kort, de sang opprinnelig på islandsk og gjorde suksess med det under navnet Hljómar, men dro til London for å spille inn noe av materialet sitt på engelsk i 1966 i et forsøk på å slå igjennom internasjonalt. Dermed måtte de ha et mer slående navn, og slik ble Thor's Hammer født. Suksessen uteble og bandet fortsatte sin islandske eksistens som Hljómar og endte som ett av sagaøyas mest folkekjære band.
Disse innspillengene har tidligere vært av de sjeldneste plateutgivelsene på samlermarkedet overhodet, og har blitt omsatt for tusenvis av dollar. Heldigvis ble alt det engelskspråklige materialet samlet på CDen From Keflavik...with love for noen år siden, sammen med et utvalg av de beste innspillingene fra deres innfødte inkarnasjon Hljómar. Her er en av låtene som var et resultat av turen til Lansdowne Studios i mai 1966: "Better days".
Disse innspillengene har tidligere vært av de sjeldneste plateutgivelsene på samlermarkedet overhodet, og har blitt omsatt for tusenvis av dollar. Heldigvis ble alt det engelskspråklige materialet samlet på CDen From Keflavik...with love for noen år siden, sammen med et utvalg av de beste innspillingene fra deres innfødte inkarnasjon Hljómar. Her er en av låtene som var et resultat av turen til Lansdowne Studios i mai 1966: "Better days".
Etiketter:
Better days,
From keflavik...with love,
Hljómar,
Thor's Hammer
24.3.09
Underkjente veteraner
Spoon fra Austin, Texas (navnet sitt henta de fra denne klassikeren) har eksistert som band siden 1993, men ikke særlig i folks bevissthet før minst 10 år senere. Størst suksess hadde de med sin seneste plate, Ga ga ga ga ga, i 2007 - en plate som ble veldig godt mottatt både av det platekjøpende publikum og kritikerstanden. Singelhiten "The Underdog" blir ledsaget av en morsom video med studiostemning gjort i ett take.
Spoon i samlinga
Spoon i samlinga
23.3.09
Trøndersk klassiker med særbehandling
Trønderrockens vugge, Prudence, ga som kjent ut fire flotte studioplater (og en veldig bra liveplate) på 70-tallet før de la inn årene for godt. Den andre i rekka, Drunk and happy - opprinnelig utgitt i 1973 - er nå tilgjengelig på CD i en remastret utgave og kan lånes hos oss. Plata inneholder bl.a. låta med den megetsigende tittelen "I hope we never get too serious about the music so this is just a joke" - hvor Prudence visstnok var de første i verden som koblet rock med joik.
Om det er planer for samme behandling av bandets øvrige katalog vites ikke, men det hadde vært på sin plass ettersom det nærmer seg 20 år siden forrige opptrykk. Platene er for øvrig også tilgjengelige som MP3-filer gjennom de fleste store forhandlere av denslags.
Prudence i samlinga
Om det er planer for samme behandling av bandets øvrige katalog vites ikke, men det hadde vært på sin plass ettersom det nærmer seg 20 år siden forrige opptrykk. Platene er for øvrig også tilgjengelige som MP3-filer gjennom de fleste store forhandlere av denslags.
Prudence i samlinga
22.3.09
Tøff trio på tur
Ungdomskulen er ett av flere norske band som markerer seg i utlandet for tiden, akkurat nå er de aktuelle med flere spillinger under den gigantiske showcasen South by Southwest i Austin, Texas, og dessuten har de sluppet ny video til knallåta "Idunno" fra den rykene ferske plata Bisexual.
Ungdomskulen i samlinga
Ungdomskulen i samlinga
20.3.09
Drypp fra duo
Første singel fra PJ Harvey og John Parishs andre duoplate, A woman a man walked by, heter "Black hearted love", og lover da godt for plata som kommer om en ukes tid. Her er videoen!
PJ Harvey i samlinga
PJ Harvey i samlinga
Etiketter:
A woman a man walked by,
Black hearted love,
John Parish,
PJ Harvey
19.3.09
Kolossal kraft
Trondheims mest hardtslående duo, Monolithic, er ute med plata Black science. Stian Westerhus (barytongitar) og Kenneth Kapstad (trommer) har gitt konsertgjengere permanent bakoversveis i fire år, men debuterer altså på platefronten først nå. Så kan man spørre seg: er det mulig å overføre den sinnsyke energien duoen har oppvist live til plate? Svaret er selvsagt nei, men de kommer veldig nær! Knallhard, in-your-face-rock - eller er det rock? Neppe, la oss kale det ren musikalsk energi i det sjangeroverskridende musikalske landskapet jazz/metal/noise/prog. Black science betinger avspilling på høyt volum og lytterens fulle konsentrasjon. Se prov på Monolithics liveferdigheter i et opptak fra Storås utested i Trondheim i 2007 under, og hør materiale fra plata på MySpace.
Monolithic i saminga
Monolithic i saminga
18.3.09
Den tauses talsmann
Hallingdølen Stein Torleif Bjella har 2 plater bak seg med bandet Tolv Volt, og kom nylig med sitt første soloalbum, Heidersmenn. Plata er produsert av Dum Dum Boys Kjartan Kristiansen i hans Amper Tone Studio, kom ut på det gamle hedersselskapet Oh Yeah! (som Dum Dum Boys gjorde til sitt eget f.o.m. Transit fra 1992), og har fått utrolig mye skryt. Bjella skriver historier til forsvar for den lille mannen innpakket i lavmælt men intens visekøntri. Her er tittellåta fra plata framført i ensom majestet av opphavsmannen. Bjella spiller på litt flere strenger på Credo restaurant & bar i Trondheim i kveld, da er både Kjartan Kristiansen og bassist Eirik Øien med.
Se også hiten "Kamerat mot kamerat" framført med fullt band bestående av kremen av musikere innen rootsgenren (bl.a. Lars Håvard Haugen fra Hellbillies, Geir Sundstøl og Kjartan Kristiansen) i et opptak fra Grosvold tidligere i år.
Stein Torleif Bjella i samlinga
Se også hiten "Kamerat mot kamerat" framført med fullt band bestående av kremen av musikere innen rootsgenren (bl.a. Lars Håvard Haugen fra Hellbillies, Geir Sundstøl og Kjartan Kristiansen) i et opptak fra Grosvold tidligere i år.
Stein Torleif Bjella i samlinga
17.3.09
Den lille stemmen
Mange har trøbbel med å akseptere Joanna Newsom, spesielt den affekterte barnestemmen hun synger med. Vi mener det er en tilvenningssak, og hvis en er i stand til å høre forbi stemmen, så har en mye godt i vente. Nå har hun da også tonet ned stemmefaktene i det siste, spesielt på EPen Joanna Newsom and the Ys Street Band fra 2007, som er det foreløpig siste fra Newsom på plate. Her finner du 3 låter som hvor Newsom backes av turnébandet sitt, noe som gir et mer avslappet og løssluppent uttrykk enn på de stramt arrangerte platene hennes. På EPen finner du en bearbeidet utgave av "Cosmia" (en av låtene på den storslåtte Ys. fra 2006); en omarrangert utgave av "Clam, crab, cockle, cowrie", fra debuten The milk-eyed mender; og rosinen i pølsa: den tidligere uutgitte "Coleen".
Her har du de to sistnevnte: "Coleen" fra EPen og "Clam, crab, cockle, cowrie" live på BBC-programmet Later with Jools Holland. Alt av Joanna Newsom låner du hos oss!
Joanna Newsom i samlinga
Her har du de to sistnevnte: "Coleen" fra EPen og "Clam, crab, cockle, cowrie" live på BBC-programmet Later with Jools Holland. Alt av Joanna Newsom låner du hos oss!
Joanna Newsom i samlinga
16.3.09
På sia av tia
Hvorfor ikke starte uka med beint fram vakker musikk fra en av rockens fineste sinte unge menn. Selv om låta vi presenterer representerer den litt modnere, og dermed kanskje mer forbitrende, men fremdeles relativt unge mann. Vi snakker om Elvis Costello og hans trofaste The Attractions og deres tidløse og gåtefulle "Man out of time" fra deres syvende album på fem år og Costellos siste fantomplate på mange år: Imperial bedroom fra 1982.
Elvis Costello i samlinga
Elvis Costello i samlinga
14.3.09
Vi dansar som robotar
Nystartede Hommage Records debuterer med en ambisiøs utgivelse: Maskindans: norsk synth 1980-1988: en dobbel samle-CD med 41 norske synthlåter fra 80-tallet.
Utgivelsen har mye tilfelles med de 2 fine norske punksamleplatene Anarki & kaos, og synthmusikken var på mange måter en naturlig videreutvikling av punken. Punkens gjør-det-sjøl-tanke sto da også sterkt, og det å gjøre noe nytt på sin egen, personlige måte, var viktig. De norske synthutgivelsene – stort sett privatpressede vinylsingler i små opplag – har hatt en høy stjerne i internasjonale samlermiljøer, hvor enkelte av utgivelsene omsettes for firesifrede kronebeløp. Etterspørselen på samlermarkedet betyr at den interesserte har måttet ty til dårlige MP3er av knitrete vinyl for i det hele tatt å få hørt låtene, men denne samlingen gjør altså det hele betydelig enklere.
Maskindans er remastret hos Strype Audio, og i en medfølgende 52 siders bok finnes bilder og biografier til alle artistene. På de to CDene finner vi både de få synthlåtene som ble hits i Norge; som Ole I’Doles ”Space, Action, Sex og Blod”, eller tittellåta ”Maskindans” med Det Gylne Triangel, sammen med undergrunnsklassikere fra Famlende Forsøk, Krim U og 3rd Man, de første innspillingene til folk som Geir Jenssen (Biosphere), Ym:stammen og Fra Lippo Lippi, en sjelden remix med Holy Toy, en uutgitt demo med Bel Canto – låter som med ett unntak presenteres på CD for første gang. Det første opplaget er visstnok allerede revet bort, så da kan det være fint å vite at du kan låne den hos oss!
Her er Boxbury Beats bidrag på plata, "Thunder and lightning", i et opptak fra releasepartyet til Maskindans. Hør ellers et utvalg fra plata på Hommage Records MySpaceside
Plata i samlinga
Utgivelsen har mye tilfelles med de 2 fine norske punksamleplatene Anarki & kaos, og synthmusikken var på mange måter en naturlig videreutvikling av punken. Punkens gjør-det-sjøl-tanke sto da også sterkt, og det å gjøre noe nytt på sin egen, personlige måte, var viktig. De norske synthutgivelsene – stort sett privatpressede vinylsingler i små opplag – har hatt en høy stjerne i internasjonale samlermiljøer, hvor enkelte av utgivelsene omsettes for firesifrede kronebeløp. Etterspørselen på samlermarkedet betyr at den interesserte har måttet ty til dårlige MP3er av knitrete vinyl for i det hele tatt å få hørt låtene, men denne samlingen gjør altså det hele betydelig enklere.
Maskindans er remastret hos Strype Audio, og i en medfølgende 52 siders bok finnes bilder og biografier til alle artistene. På de to CDene finner vi både de få synthlåtene som ble hits i Norge; som Ole I’Doles ”Space, Action, Sex og Blod”, eller tittellåta ”Maskindans” med Det Gylne Triangel, sammen med undergrunnsklassikere fra Famlende Forsøk, Krim U og 3rd Man, de første innspillingene til folk som Geir Jenssen (Biosphere), Ym:stammen og Fra Lippo Lippi, en sjelden remix med Holy Toy, en uutgitt demo med Bel Canto – låter som med ett unntak presenteres på CD for første gang. Det første opplaget er visstnok allerede revet bort, så da kan det være fint å vite at du kan låne den hos oss!
Her er Boxbury Beats bidrag på plata, "Thunder and lightning", i et opptak fra releasepartyet til Maskindans. Hør ellers et utvalg fra plata på Hommage Records MySpaceside
Plata i samlinga
Etiketter:
Boxbury Beat,
Hommage Records,
Maskindans,
Thunder and lightning
13.3.09
Tale for trønderrocken
Følgende lettere absurde opptrinn fant sted på Thomas Seltzers talkshow Trygdekontoret forleden: Frode Saugestad, Namsosing og islamekspert ved Harvard-universitetet i Boston, legger ut om trønderrockens betydning og sammenligner Åges Levva livet med Michael Jacksons Thriller. Som avslutning på et overbevisende argument ender Saugestad som sin helt anno 1984 og ligner han med skaperen sjøl. Kostelig fjernsyn! Se slutten av tankerekka til Saugestad under og hele programmet her.
Åge fyller for øvrig 60 år i år, og i den forbindelse vil alle soloplatene hans samt masse tidligere uutgitt stoff, utgis på nytt i to store bokser med 12 CDer i hver senere denne måneden - godt nytt for Saugestad og andre Ågetilhengere! Se etter platene i samlinga vår etterhvert.
Åge Aleksandersen i samlinga
Åge fyller for øvrig 60 år i år, og i den forbindelse vil alle soloplatene hans samt masse tidligere uutgitt stoff, utgis på nytt i to store bokser med 12 CDer i hver senere denne måneden - godt nytt for Saugestad og andre Ågetilhengere! Se etter platene i samlinga vår etterhvert.
Åge Aleksandersen i samlinga
Etiketter:
Trygdekontoret,
Trønderrock,
Åge Aleksandersen
Mørk materie
Den tidligere omtalte veldedighetsskiva Dark was the night er nå ute. Plata er en skikkelig hvem-er-hvem i samtidig amerikansk indierock, og prosjektet ble intitiert av tvillingbrødrene Aaron og Bryce Dressner fra The National. Her forteller initiativtakerne litt om prosjektet før The National drar igang sitt bidrag til plata, "So far around the bend". Plata låner du hos oss!
Dark was the night i samlinga
The National i samlinga
Dark was the night i samlinga
The National i samlinga
Etiketter:
Dark was the night,
So far around the bend,
The national
12.3.09
Magnus med musikkvideo
Vi har skrytt av Magnus Moriarty™ før, og gjør det gjerne igjen! I fjor ga han ut en av 2008s beste popplater, Perhaps interior heart politeness, og nå har han lagd video! Og det attpåtil til en av platas beste spor "No tale for a ferry". Magnus spiller på Klubben, Studentersamfundet i Trondheim torsdag til uka (sammen med I Was a King), og er booka til Øyafestivalen i August.
.
Magnus Moriarty™ i samlinga
.
Magnus Moriarty™ i samlinga
Kammerjazz
Det knitrer godt på dette opptaket av klarinettist og saksofonist Jimmy Giuffre og en av hans legendariske trioer, bestående av Ralph Pena på bass og Jim Hall på gitar. "The train and the river" er en studie i musikalsk kontrapunktikk og finnes på en av trioens streiteste plater, The Jimmy Giuffre 3 fra 1958 (men er kanskje mest kjent fra konsertfilmen Jazz on a summers day fra Newport Jazz Festival samme år). Giuffres senere trio (med Steve Swallow, bass og Paul Bley, piano) var mer eksperimentelle og sto bak en av milepælene innen avantgardejazz med Free fall i 1962. Både Jazz on a summers day og begge platene (og mere til) med Giuffre finner du i samlinga vår!
Jimmy Giuffre i samlinga
Jazz on a summers day i samlinga
10.3.09
Årets mest etterlengtede?
Her er noen smakebiter fra en av årets plates det knyttes størst forventninger til: Sonic Youths The Eternal, som blir å finne i butikkene 8. juni. Plata er veteranenens 16. studioalbum, deres første på Matador Records og nytt medlem er Pavements gamle bassist Mark Ibold, som også spiller sammen med Kim Gordon i Free Kitten (via blog.newsweek.com).
Sonic Youth i samlinga
Sonic Youth i samlinga
Etiketter:
Kim Gordon,
Mark Ibold,
Matador Records,
Pavement,
Sonic Youth,
The Eternal
7.3.09
Høybudsjettsmetall
Hardtslående helgelyd: det amerikanske metallbandet Mastodon har vokst seg ordentlig store i løpet av sine siste plater. Nå kommer straks Crack the skye - 23. mars for å være nøyaktig - og på videoen til "Divinations" kan du se at de har fått litt penger å rutte med. Unektelig lekkert - det gjelder musikken også.
Mastodon i samlinga
Mastodon i samlinga
Etiketter:
Crack the skye,
Divinations,
Mastodon
6.3.09
Mann på vandring
Alle fans av Will Oldhams mange musikalske ansikter, kan glede seg til 16. mars, da kommer nemlig Bonnie "Prince" Billys nye plate Beware. I den splitter nye videoen til "I am goodbye" ser vi den for tiden svært beskjeggede Oldham vandre rundt i byen med et kamera på slep, og vi får assosiasjoner til flere klassiske musikkvideoer: både denne og denne (og en ikke fullt så klassisk en...)
Will Oldham i samlinga
Will Oldham i samlinga
Etiketter:
Beware,
Bonnie "Prince" Billy,
I am goodbye
Smartassness
Britiske 10cc kunne være litt for smarte for sitt eget beste, men på sitt beste var de veldig gode. Ett år etter det kommersielle gjennombruddet med megahiten "I´m not in love" fra plata The original soundtrack i 1975, kom de med sitt mest vellykkede og fascinerende album, How dare you!. Etter denne tok de mest eventyrlystne medlemmene Kevin Godley og Lol Creme sin hatt og gikk, og med det mistet bandet mye av sin appell.
Blant mange topplåter fra den gyldne besetningen til 10ccs svanesang, tar vi helg med herlige "I´m Mandy fly me", hvor humoren inntar baksetet og lar musikken tar styringa.
10cc i samlinga
Etiketter:
10cc,
How dare you,
I´m Mandy fly me
Funky fredag
Curtis Mayfield, soulmusikkens fremste kastrat, tar til orde for en ny verdensorden med "We got to have peace" i et opptak fra BBCs legendariske The Old Grey Whistle Test i 1972. Magisk!
Curtis Mayfield i samlinga
The Old Grey Whistle Test i samlinga
Curtis Mayfield i samlinga
The Old Grey Whistle Test i samlinga
Etiketter:
Curtis Mayfield,
The Old Grey Whistle Test,
We got to have peace
5.3.09
Fransk feinschmeckeri
Det begynner å bli lenge siden vi hørte noe fra de franske popconnoiseurene Phoenix. Siste gang på platefronten var i 2006 med It's neven been like that, som de bl.a. hadde stor suksess med her til lands. Nå er de like rundt hjørnet med ny plate, Wolfgang Amadeus Phoenix, som slippes 25. mai, og utfra den umiddelbart fengende singelen "1901" - som du kan laste ned gratis fra deres hjemmeside - virker det som de har brukt tiden godt!
Phoenix i samlinga
Etiketter:
1901,
Phoenix,
Wolfgang Amadeus Phoenix
Abonner på:
Innlegg (Atom)